Ring til os på tlf. 42 72 69 00 - Tirs-torsdag kl. 10-17.30 - Fredag kl. 10-18 - Lørdag kl. 10-15

Designer kjoler, retro kjoler, modetøj & sko fra Margot, Du Milde og Tamaris

Ankelstøvler / Støvletter

Støvletter eller ankelstøvler er betegnelsen for korte støvler. Tidligere blev korte støvler mest brugt sammen med bukser og oftest af kvinder med kraftige underben, som havde svært ved at få lange støvler, som kunne lynes. De senere år er de korte støvler blevet meget populære og specielt ankelstøvlerne fra Art Shoes og Lola Ramona sættes ofte sammen med vores fantastiske retro kjoler. På grund af ankelstøvlernes enorme popularitet er udvalget de sidste år blevet meget bredere, og de kan derfor købes i mange modeller og stilarter - alt fra flade ankelstøvler uden hæl, over anderledes designs med gummihæle til superhøje med stilethæle. 

1 til 20 af 35

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

1 til 20 af 35

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2

Flere og flere i modeverdenen tager emnet om ankelstøvler og støvletter op til revurdering. Der har aldrig været så mange diskussioner om, hvor populære disse korte støvler er i øjeblikket. Det er en kendsgerning, at de afkortede støvler efter deres oprindelige introduktion i 30’erne, har undergået en mildt sagt kæmpe omvæltning. Specielt hvad angår design og deraf udformning, har man oplevet en sand revolution ud i tilpasning af ankelstøvler og støvletter til kvinder.

Passer din ankelstøvle?

Passer det at ankelstøvler strammer og gnaver omkring hæl og ankel? Man kunne fristes til at sige, at det jo er op til den enkelte fod at vurdere, men generelt set, så kan man ikke sige at en ankelstøvle gnaver mere end en sandal, et par stramtsiddende jeans eller anden beklædning. Derfor er spørgsmålet jo i al sin enkelthed ganske relativt. Der er intet entydigt svar. Det eneste der faktisk er vigtigt i forbindelse med køb af ankelstøvler, er at få den rigtige model. Der findes tusindvis af forskellige modeller og former. Man kan ofte opleve, at ankelstøvler fra et mærke passer bedre end ankelstøvler fra en anden producent. Således er der selvfølgelig foretrukne mærker iblandt de enkelte forbrugere.

Ankelstøvler i bedre kvalitet

Som vi tidligere har været inde på, så har dette støvledesign eksisteret i mere end én menneskealder. Udviklinger i de forskellige designs har gjort, at støvlerne er blevet mere og mere behagelige at have på. Og samtidig har udviklingen af stof og andre materialer været medvirkende til, at ankelstøvler og støvler i det hele taget, har fået bedre pasform.

Prisen for moden

Ser man på støvler til piger eller kvinder, så er det klart, at moden er omskiftelig. Der er modeskift for hvert kvartal i året. Det har en betydning for de mange kvinder, der har fået en forkærlighed for ankelstøvler. Det er ikke altid, at det er lige vel overvejet, når man går ud og spenderer flere 100,- kroner på ankelstøvler eller andre typer af støvler. Ja, man kommer selvsagt ikke uden om sko i al almindelighed. Men, moden er en faktor, der påvirker alle kvinder - uanset om du er ung, gammel, single eller gift.

Der optages rask væk forbrugslån, og der findes næsten ikke en webshop med respekt for sig selv, der ikke tilbyder en eller anden form for finansiering. Så når du går på shopping, specielt online, så møder du ofte finansieringsformer, der gør det muligt for dig at realisere dine drømme let og hurtigt. Så er det ikke længere nødvendigt at overveje, om lige netop denne ankelstøvle, skal med i kurven denne gang…

Hvilket årti gav de fedeste ankelstøvle-design?

Som jeg var inde på i foregående afsnit, så er der forskellige designs, der knytter sig til de enkelte årtier. Således kunne man i firserne opleve at alt skulle være udtrykt i neonfarver og læderbestykninger. Ankelstøvler var her utrolig populære. Det var i øvrigt også i dette årti, at moonboots for alvor begyndte at sælge herhjemme. Ankelstøvlerne fra firserne blev således trendsættende for de efterfølgende års mode.

Der er sket rigtig meget med udviklingen af moden indenfor ankelstøvler, men skoskabet taget i betragtning, så skal man som minimum have 2 par ankelstøvler, der enten er fra perioden eller er reproduktioner. Der er ingen tvivl om, at har man et par rigtig retro ankelstøvler, så har man også det perfekte udgangspunkt for at skabe en stil, der både er unik og speciel.

Hvad med ankelstøvler fra halvfemserne?

Er der noget i vejen med ankelstøvler fra 90’erne? Både ja og nej vil nogen sige. Dette årti prøvede populært sagt at komme sig over det misbrug af ankelstøver, der forekom i 80’erne. Når man ser på årtiet, må man sige, at det eneste der rigtig blev budt på var de grå og sorte farver. Måske denne udvikling var meget naturlig set i forhold til det forgangne årti, hvor alle ankelstøvler blev produceret i neonfarver. Hvorom alting er, så var halvfemserne ikke det bedste årti for ankelstøvler.

 Tilbage til toppen